Kedves Vendégeink!

A hatályos jogszabályok alapján – a házirendben foglaltak mellett – a tótkomlósi Rózsa Fürdő a következő szabályok mellett fogadhatja kedves Vendégeit.

A fürdőlátogatás Magyarországon kiadott, érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettségi applikációval lehetséges. Fontos, hogy csak a védettségi igazolvány vagy az applikáció fogadható el, más oltási igazolás, PCR vagy egyéb teszt nem jogosít belépésre. Hasonlóképpen nem mentesít a védettségi igazolvány bemutatása alól az előre megvásárolt bérlet sem!

A külföldi vendégek belépése az alábbi linken keresztül elérhető felsorolásban szereplő országok Magyarország által elfogadott védettségi igazolásainak felmutatásával lehetséges (csak az alábbi minták szerinti igazolások fogadhatók el!):

https://kormany.hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/vedettsegi-igazolasok


A védettségi igazolvány vagy applikáció csak személyi igazolvány vagy útlevél bemutatásával együtt érvényes, amit a fürdő munkatársai belépéskor kötelesek és jogosultak ellenőrizni (az igazolványon szereplő adatokat a fürdő nem rögzíti, azokról másolatot nem készít). Ha a vendég a védettségi igazolványt és személyi dokumentumait nem adja át ellenőrzésre, akkor a belépését meg kell tagadni, a fürdő- vagy kempinglátogatás semmilyen indokkal nem kezdhető meg.

Azon 18. életévüket be nem töltött személyek, akik védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett látogathatják a fürdőt. Amennyiben az életkor nem állapítható meg nyilvánvalóan, a vendégek életkorukat fényképes igazolvány (személyi igazolvány, diákigazolvány) bemutatásával kötelesek igazolni, amit a fürdő munkatársai jogosultak ellenőrizni.

Vendégek részére maszk viselése a fürdő területén ajánlott, de nem kötelező.

A vendéglátó egység kerthelyiségében vagy teraszán a vendégek számára a maszkviselés nem kötelező.

Belépés edzésre és sportrendezvényre sportolók részére, a 194/2021. (IV.26.) és a 202/2021 (IV.29.) Korm. rendeletek értelmében történhet. A fürdő területére beléphet:

– A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen (versenyigazolással/egyesületi tagsággal) sportoló 18. életévét betöltött személy (versenyző) és az őt felkészítő sportszakember, maszkot nem kell viselniük.

– A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen (versenyigazolással/egyesületi tagsággal) sportoló 18. életévét be nem töltött személy (versenyző) és az őt felkészítő sportszakember, maszkot nem kell viselniük.

Rózsa Fürdő vezetősége