Kedves Vendégeink, Látogatóink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy fürdőnk 2021. május 14-én ismét megnyitja kapuit Vendégeink előtt!

Első körben kizárólag csak a beltéri szolgáltatásainkat vehetik igénybe, majd ezt követően várhatóan pünkösdre már a kültéri szolgáltatásaink is elérhetővé válnak.

A 194/2021. (IV.26.) és a 215/2021. (IV. 30.) Korm. rendeletek értelmében a Rózsa Fürdő a házirendben foglaltak mellett, de azon túlmenően a következő szabályok mellett fogadhatja Vendégeit, Látogatóit:

– A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen (versenyigazolással/egyesületi tagsággal) sportoló 18. életévét be nem töltött személy (versenyző) és az őt felkészítő sportszakember, maszkot nem kell viselniük.

– Fürdőlátogatás (fürdő területére történő belépés) kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek számára megengedett, akik a Magyarországon kiadott, érvényes védettségi igazolvánnyal (60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány) rendelkeznek.


Fontos, hogy CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY fogadható el.

– Oltási igazolás, PCR vagy egyéb teszt nem jogosít belépésre. Hasonlóképpen nem mentesít a védettségi igazolvány bemutatása alól az elővételben megvásárolt bérlet sem!

– A védettségi igazolvány csak személyi igazolvány vagy útlevél bemutatásával együtt érvényes, amit a fürdő munkatársai belépéskor kötelesek és jogosultak ellenőrizni (az igazolványon szereplő adatokat a fürdő nem rögzíti, azokról másolatot nem készít). Ha a vendég a védettségi igazolványt és személyi dokumentumait nem adja át ellenőrzésre, akkor a belépését meg kell tagadni, a fürdőlátogatás semmilyen indokkal nem kezdhető meg. Amennyiben a fürdő ezen előírásokat nem tartja be és a rendőrség vagy a Magyar Honvédség ellenőrzése során a kötelezettség megszegéséről szerez tudomást, úgy 215/2021. (IV. 30.) Korm. rendelet 2§-a alapján a fürdőre 200 000 forinttól 3 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki, vagy a fürdőt egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.

– Azon 18. életévüket be nem töltött személyek, akik védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett látogathatják a fürdőt. Amennyiben az életkor nem állapítható meg nyilvánvalóan, a vendégek életkorukat fényképes igazolvány (személyi igazolvány, diákigazolvány) bemutatásával kötelesek igazolni, amit a fürdő munkatársai jogosultak ellenőrizni.

– Vendégek részére maszk viselése a fürdő területén ajánlott, de nem kötelező.

– A vendéglátó egység kerthelyiségében vagy teraszán a vendégek számára a maszkviselés nem kötelező.

Belépés edzésre és sportrendezvényre sportolók részére, a 194/2021. (IV.26.) és a 202/2021 (IV.29.) Korm. rendeletek értelmében történhet. A fürdő területére beléphet:

– A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen (versenyigazolással/egyesületi tagsággal) sportoló 18. életévét betöltött személy (versenyző) és az őt felkészítő sportszakember, maszkot nem kell viselniük.

– A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen (versenyigazolással/egyesületi tagsággal) sportoló 18. életévét be nem töltött személy (versenyző) és az őt felkészítő sportszakember, maszkot nem kell viselniük.

Rózsa Fürdő vezetősége