Télen-nyáron müködö sportuszoda és családias fürdö alacsony árakkal.

Tel/Fax: (fürdő): +36/68/462-172 Tel: (gyógyászat): +36/68/462-413

Gyógyászat története


DSC_0094A tótkomlósi Gyógyászat 1969-ben kezdte meg működését. Ez az időpont pontosan megegyezik az ülőpadkás gyógymedence üzemelésének elindításával. Ehhez a töltő-ürítő medencéhez szükséges melegvizet az akkori Viharsarok TSZ-től kiépített kb. 1500m hosszú prímőr vezetéken keresztül kapta. Abban az időben a reumatológiai rendelések a mostani gyermekorvosi rendeléseket ellátó rendelőben történtek. Ott végezték a RTG vizsgálatokat is. Az intézet akkor még egy váróból, egy kezelőből és egy rendelőből állt. 1980-ban az intézmény fejlesztése megkezdődött és új helyen a mostani Rózsa Fürdő területén, az akkor virágbolt helyén folytatta működését. 

Elkészült az új váró, a rendelő, a nővérszoba, az elektromos kezelő, valamint a régi DSC_0153istálló helyén pedig a tornaterem. Az alaksorban egy káddal a tangentor, a kétfülkés masszázs és a négyrekeszes súlyfürdő kezdte meg működését. A víz alatti gyógytornák a télen a súlyfürdők közötti szünetekben történtek, nyáron pedig a kinti nagymedencében. Az elektromos kezelő helységében az UH, dianin, iontoforézis és rövidhullámos kezeléseket végeztek. 1984-86 között megszűntették a primőr vezetéket, így új kutat kellett fúrni, hogy a gyógyvízellátás továbbra is biztosított legyen. Az első fúrás alkalmával az új kút vize 550 m-ről érkezett. A víz minősége ezen a szinten nem volt megfelelő, ezért 4-5 m-rel lejjebb fúrtak, hogy a megfelelő minőségű gyógyvizet érjék el. Az 554m mélységből feltörő, 42,8°C-os természetes nátrium-magnézium-kálcium-hidrogén-karbonátos gyógyvíz, amely jelentősebb mennyiségben tartalmaz még metakovasavat, mozgásszervi, gyulladásos és reumatikus megbetegedések gyógyítására alkalmas. A tótkomlósi víz gyógyvízzé nyilvánítása 2004-ban történt. 2003-ban megnyert Széchenyi tervvel kialakulhatott a jelenleg is működő egység, ami a régi idősek napközis otthona és a Teve büfé helyén nyerte el jelenlegi állapotát.
Képkivágás11A jelenlegi Gyógyászat épületében, több szintes megoldásban minõségi szolgáltatások vehetők igénybe. A fizikoterápiás és az elektroterápiás kezelések számos lehetőségei találhatók meg. A gyógyászat ellátási szerződésekkel rendelkezik a kezelések finanszírozására, mind az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral, mind a jelenleg bejegyzett magánpénztárakkal, ezért minden kedves érdeklődőt tudunk fogadni. A reumatológiai szakrendelés keretében fizikoterápiás kezelések, valamint a fürdő gyógyító hatású termálvizére épülő balneoterápiás kezelések vehetők igénybe. A szolgáltatások körét alkotja az iszappakolás, az elektroterápia, a víz alatti vízsugármasszázs, a súlyfürdő, a négyrekeszes galvánfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a gyógyúszás, a gyógyvizes gyógymedence, a víz alatti csoportos gyógytorna, az iszappakolás, a szénsavas fürdő, a magnetoterápiás-, fény -és hő kezelések. Minden vendégünket, betegünket szeretettel várjuk az Alföld legkedvesebb, legbarátságosabb kisvárosi gyógyászatán. Olcsó kezelésekkel, kellemes családias gyógyulási környezetben, széles körű szolgáltatásainkkal, szakképzett személyzetünkkel mindent megteszünk annak érdekében, hogy Ön jól érezze magát nálunk, meggyógyulva távozzon, és szívesen látogasson vissza hozzánk.

Gyógyászat szolgáltatásai

A Rózsa Fürdő Gyógyászat tevékenységének legjelentősebb részét az egészségügyi ellátórendszeren belül nyújtott szolgáltatások teszik ki. A Gyógyászaton jelenleg 50óra/hét járóbeteg kapacitás működik, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (továbbiakban: OEP) finanszírozásával. A Gyógyászaton 2010. novemberétől 12óra/hét szakorvosi óraszám (4óra/hét ortopédiai, 8óra/hét reumatológiai és fizióterápiai) és 50óra/hét nem szakorvosi óraszám keretében működtetett járóbeteg ellátása kiegyensúlyozott. Gyógyászatunk ellátási területe: Tótkomlós, Békéssámson, Kaszaper, Pusztaföldvár, Csanádpalota

A Gyógyászat továbbra is lehetőséget biztosít az UNIO-os és UNIO-n kívüli betegeknek, illetve a társadalombiztosítóval jogviszonyban nem álló – azaz nem biztosított – betegeknek gyógykezelések igénybe vételére. A legnagyobb pozitív visszajelzést betegeinktől a kimagasló színvonalú szolgáltatás, a barátias-családias fogadtatás valamint a megfelelő színvonalú környezet elismeréseként kapunk. Célunk, hogy az itt tartózkodó betegek kezelési időn belüli tartózkodását komfortosabbá tegyük. Célkitűzésünk és megvalósulásuk a központi betegirányítás tekintetében 2010.-ben részben valósult meg. A központi informatikai rendszert az ortopédia kivételével felépítettük, célunk ennek továbbfejlesztése.

Szolgáltatásainkat folyamatosan bővítjük, jelenleg igénybe vehető ellátások az alábbiak:

Gyógyászati szolgáltatásaink:

 • medencefürdő (kód:01)
 • iszappakolás (hévízi iszap) (kód:03, a következő betegségekre javasolt: idült gerinc és végtagízületi kopásos megbetegedések, izomfájdalmak, sérülések, műtétek utáni állapotok utókezelése, nőgyógyászati gyulladások, sterilitás)
 • hévízi gyógyiszap-pakolás Speciális hévízi kezelőiszap. A tó tőzeges iszapját (80% szerves, 20% szervetlen anyagot tartalmaz). Az iszap, ami lebomlott növényekből keletkezik, a hévízi források területéről származik. Az iszappakolás a termálvízben felfőzve annak ásványi anyagainak a felszívódását is segíti. Csak orvosi vizsgálatot követően, az orvos utasítására alkalmazható.
 • súlyfürdő (kód:04, a következő betegségekre javasolt: porckorongok kezelésére, ideggyökök  felszabadulására, szalag- és izomzsugorodások csökkentésére)
 • szénsavas kádfürdő (kód:05)
 • orvosi gyógymasszázs (kód:06)
 • víz alatti vízsugármasszázs (tangentor) (kód:07, mélyre ható szövetinger, fokozza a vér és nyirokkeringést, műtétek utáni utókezelés)
 • gyógytorna
 • víz alatti csoportos gyógytorna (kód:08, a torna kisebb izomerőt igényel, így olyanok is el tudják végezni a gyakorlatot, akik erre különben képtelenek)
 • 18 év alatti gyógyúszás (kód:10,: a következő betegségekre javasolt: szív- és keringési eredetű megbetegedések, chronikus légzészavarok, asthma, gerinc- és mellkasdeformitások, ízületi megbetegedések, idegrendszeri károsodások)
 • elektromos-, mágneses-, ultrahang- és kryo fizioterápiás kezelések

Egyéb szolgáltatások:

   • Reumatológiai szakorvosi vizsgálat
   • Mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi vizsgálat
   • Ortopéd szakorvosi vizsgálat
   • Rózsa Herba Gyógynövény Szaküzlet
   • Pedikűr és talpmasszázs
   • Elasztikus tapasz felhelyezés
   • Gyógyászati segédeszközök forgalmazása
   • Neurológiai szakrendelés
   • Nőgyógyász szakrendelés
   • Éjszakai ügyelet
   • Laboratórium-vérvétel