Télen-nyáron müködö sportuszoda és családias fürdö alacsony árakkal.

Tel/Fax: (fürdő): +36/68/462-172 Tel: (gyógyászat): +36/68/462-413

Szolgáltatások

FINN SZAUNA


kedd, csütörtök: 13:00 – 20:00

szombat, vasárnap: 11:00 – 20:00

 • A finn szauna lényege a szabályozható hő és páratartalom. Az izzadás intenzitását jelentősen befolyásolja a páratartalom, ami a kövek locsolásával szabályozható.
 • A szervezetben a pozitív élettani folyamatokat elindító szaunázási hőmérséklet 75-95 C között van.
 • A szaunázás emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását ma már senki sem vitatja, sőt orvosi vizsgálatokkal is alátámasztják ennek eredményeit. Ezt jelzi és bizonyítja az is, hogy a finn gyerekek a legegészségesebbek a világon.
 • A szaunázás nemcsak kellemes időtöltés, a pihenés ideális módja, a szépség forrása, hanem egészségünk megóvásában is komoly szerepet játszik.
 • A szaunafürdő kedvező hatással van a bőrre, a szív-keringési rendszerre és a vízháztartásra. A lerakódott káros anyagok elszállítása fokozódik, éppúgy, mint a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező képessége is.
 • A szauna a testet és a lelket egyaránt melegíti, de néhány általános szaunázási alapszabály figyelembevétele mindenki számára alapvető fontosságú.

 

GŐZKABIN

Képkivágás8

kedd, csütörtök: 13:00 – 20:00

szombat, vasárnap: 11:00 – 20:00

 

A gőzkabin javítja az egészséget és használata élvezetes. Kiegészítő tevékenységként a gőzkabin különösképpen ajánlott számos egészségügyi probléma, megbetegedés enyhítésére a magas gőztartalmának és a nedves hő általános hatásainak köszönhetően. Ezek: tüdőasztma, hörghurut, felső légút hurutos megbetegedése, köhögés, köpetürítés, nem súlyos reuma és az ízületek korlátozott vagy fájdalmas mozdíthatósága. Ezenfelül a gőzfürdő jótékony hatással bír az alábbiak esetén: alvási problémák, főleg túlzott izgatottság miatt, gyenge bőr közeli keringés, száraz, töredezett bőr, izomfeszülés, izomgyengeség a szubkután erekben, és a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenység. A gőzfürdő nagy előnye a bőrre gyakorolt igen kedvező hatásában rejlik. A nedves hő stimulálja a szubkután vérkeringést és alaposan tisztítja a bőrt úgy, hogy megnyitja a pórusokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket. A bőr ettől puha, tiszta és selymesen sima lesz.

 

AQUAFITNESS


csütörtök: 18:00 – 19:00

vasárnap: 18:00 – 19:00

Az aquafitness olyan kondicionáló torna, amelyet erre a célra kifejlesztett speciális eszközökkel végzünk a vízben. A vízi gimnasztikát úszástudás nélkül, kortól, nemtől és  testsúlytól függetlenül bárki csinálhatja, mert a gyakorlatok mindenki számára könnyen elsajátíthatóak. Segít a fogyásban, jó hatással van az ízületi vagy gerincbántalmakban szenvedőkre, továbbá a reumás panaszokkal élőkre. Ezenkívül a víz relaxáló hatása révén kiválóan pihentet.

Kiknek ajánljuk?

A vízitornát korhatár nélkül ajánljuk mindenkinek, időseknek és fiataloknak egyaránt, de különösen azoknak a nőknek, akiknek a munka mellett a családban is helyt kell állniuk.

Ajánljuk továbbá:

Fogyni és erősödni vágyóknak Időseknek, kismamáknak (a terhesség 3. hónapjától és a szülés után)

Túlsúlyosoknak, aerobicot vagy más tornát nehezen bíróknak Mozgáshiányban szenvedő ülő  foglalkozásúaknak Izületi- és gerincbántalmak, valamint csontritkulás esetén, derék vagy hátfájással küszködőknek Krónikus légúti betegségben szenvedőknek (asztma, pollen allergia) Pszichoszomatikus zavarok és depresszió esetén Gyerekeknek (6-8 éves kortól) Operáción, súlyos sérülésen átesetteknek, valamint tartós fekvőbetegség után rehabilitációs tornaként.

 

ÁLLÓ SZOLÁRIUM

Hétfő – vasárnap: 8:00 – 20:00

62 db magas minőségű X-plosive csővel. Azonnali barnulást és maradandó pigmentációt eredményez! A mértékletesség figyelembe vételével elmondhatjuk a szoláriumról, hogy számos jótékony hatással rendelkezik:

 • Az emberi szervezet működéséhez elengedetlenül szükséges a fény. Az  UV fény legismertebb pozitív hatása, hogy elősegíti a D-vitamin szintézisét, és így a csontritkulás kialakulásának az esélyét.
 • Fényszegény téli időszakban a depresszió kiváló ellenszere.
 • Stressz oldó, hangulatjavító hatása sem elhanyagolható.
 • Serkenti a hormon- és az immunrendszer működését, így a téli megfázások megelőzésére is alkalmazható.
 • A zsíros bőr faggyútermelődésének szabályozására, ekcémára, psoriasisra is jótékony hatású.
 • A napozást megelőzően, a bőr felkészítésére is kiválóan alkalmazható.

 

CALLANETICS


Hétfő, szerda, péntek 18:00-19:00

Az egyik leghatékonyabb alakformáló és testtartást

javító mozgásfajta.

Előnyei:

 • E mozgás során a mélyen fekvő izmok dolgoznak, amelyeket a mindennapjaink során effektív mellőzünk, vagyis nem terheljük olyan mértékben, mint bizonyos izomcsoportjainkat.
 • A Callanetics remek alkalmat nyújt továbbá arra is, hogy a napjaink során bennünket érő feszültséget levezessük, relaxáljunk.
 • A Callanetics bármely korosztály számára ajánlott.
 • Ezen tornával akár a meszesedés, sőt mi több, a csontritkulás is megelőzhető.
 • A derék-, térd- és hátfájdalmak mérséklésére, illetve megszüntetésére is kiválóan alkalmas.
 • Segíti a gerincfeszítő izmait, valamint a derék környéki és medenceöv belső részén fekvő gerinc menti izmok erősödését. Ez egyrészt egészségügyi szempontból lényeges, mindazonáltal esztétikai hozadéka is említésre méltó.