Télen-nyáron müködö sportuszoda és családias fürdö alacsony árakkal.

Tel/Fax: (fürdő): +36/68/462-172 Tel: (gyógyászat): +36/68/462-413

Szauna szeánsz

Mi is az a szauna szeánsz?

A levegő páratartalmának beállítása a kövekre locsolt vízzel történik. Régen a finnek nyírfa vesszőt áztatnak vízbe és ezt locsolták a kövekre így illatosítva a forró gőz.  A szaunakabinban általában biztosított a levegő cseréje és folyamatos áramlása. A hideg rossz levegő alul távozik míg a kályha által melegített levegő felfelé áramlik ez biztosítja a szaunában a relatív alacsony páratartalmat és teszi lehetővé az izzadság elpárolgását. Ha ez a párolgás hirtelen megszakad akkor erős hőhatás ér bennünket, mivel nem tudjuk elvezetni a bőrfelületünkről a vizet és jelen pillanatban ez az egyetlen védekező mechanizmus biztosítja a folyamatos hűtést. Megszakítani ezt a folyamatot úgy tudjuk, hogy telítjük egy pillanatra a levegő páratartalmát vízzel. A kövekre öntött víz által keletkezik egy láthatatlan gőzfelhő, ami felfelé tör és szétáramlik az egész kabinban. Mikor ez a gőzlöket eléri bőrünket, lecsapódik és egy plussz hőingert vált ki, az így keletkező sok apró vízcsepp által testfelületünk tovább hevül. Sokan ezt tekintik a szaunázás csúcspontjának. Amennyiben erre nincs módunk ne aggódjunk a szaunázás semmivel sem ér kevesebbet ráöntés nélkül sem. Az igazi élmény, ha gyakorlott szaunamester tart ráöntést a szaunában, ilyenkor különböző lehetőségekből választ vagy választhatunk, melyiken szeretnénk részt venni. Mindegyiknek megvan a maga élettani hatása, amiről pár szóban tájékoztatást kapunk tőle.

Minden esetben a szaunát átszellőztetik, levegőjét kicserélik a program kezdete előtt. Kövessük mesterünk utasításait és nagyon fogjuk élvezni, a forróságban töltött időt ami sokkal rövidebbnek tűnik ilyenkor mint általában. A levegő páratartalmának beállítása a kövekre locsolt vízzel történik. Régen a finnek nyírfa vesszőt áztatnak vízbe és ezt locsolták a kövekre így illatosítva a forró gőz.  A szaunakabinban általában biztosított a levegő cseréje és folyamatos áramlása. A hideg rossz levegő alul távozik míg a kályha által melegített levegő felfelé áramlik ez biztosítja a szaunában a relatív alacsony páratartalmat és teszi lehetővé az izzadság elpárolgását. Ha ez a párolgás hirtelen megszakad akkor erős hőhatás ér bennünket, mivel nem tudjuk elvezetni a bőrfelületünkről a vizet és jelen pillanatban ez az egyetlen védekező mechanizmus biztosítja a folyamatos hűtést. Megszakítani ezt a folyamatot úgy tudjuk, hogy telítjük egy pillanatra a levegő páratartalmát vízzel. A kövekre öntött víz által keletkezik egy láthatatlan gőzfelhő, ami felfelé tör és szétáramlik az egész kabinban. Mikor ez a gőzlöket eléri bőrünket, lecsapódik és egy plussz hőingert vált ki, az így keletkező sok apró vízcsepp által testfelületünk tovább hevül. Sokan ezt tekintik a szaunázás csúcspontjának. Amennyiben erre nincs módunk ne aggódjunk a szaunázás semmivel sem ér  kevesebbet ráöntés nélkül sem.

Ízelítő szeánszainkból:

SÓS SZEÁNSZ

Sós szeánsz alkalmával egy előmelegedési szakasz után a szaunamester sót oszt ki a bent ülők között majd mindenki elkezdi az egész testfelületén szétdörzsölni. Ezáltal az elhalt hámsejtek leválnak a bőr puhává és tisztává válik, az apróbb sebek összehúzódnak. Jelentősen növelik a bőrsejtek aktivitását. A sós kenegetésből természetesen kimaradnak az intim  testrészek illetve a szem és környéke.

.

JEGES SZEÁNSZ

Forró program a jég játékával. Aktív méregtelenítéssel, immunerősítéssel,  jeges vizű nyakon öntéssel. A jeges felöntés alatt  keveredik a finn szauna intenzív forró levegője, és a jég ellentéte. A  szaunamester jégdarabokat helyez a kályhára, ezután illóolajos vizet locsol a kövekre. Ezt követően a vendégeknek friss jeget kínál testük  bedörzsölésére. Frissítő, légút tisztító hatású.

AROMA SZEÁNSZ

Aroma szeánsz lehet gyógynövények keveréke, menthol vagy illóolaj amit vízzel keverve a forró kövekre önt a szaunamester és egyenletesen oszlat el a helyiségben egyesítve az intenzív izzadás méregtelenítő hatását az aromaterápia hatásaival.

SZEÁNSZAINK IDŐPONTJA

IDŐPONTJA: (október 1. – április 30) 18:00 óra

A típusa wellness naponként változó.

KEDD

CSÜTÖRTÖK

SZOMBAT

VASÁRNAP

A szeánszok időtartama 5-10 perc.

Részvételi feltétel wellness belépőjegy megváltása!

 

TÍPUSOK:

MENTÁS INHALÁLÁS

JEGES BORZONGÁS

FRISSÍTŐ GYÜMÖLCSOLAJOS

LEVENDULÁS

KAMILLA TEÁS INHALÁLÁS

RELAXÁLÓ

LÉGÚTTISZTÍTÓ

ILLÓOLAJOS

SÓS-FEKETEKÁVÉS PEELING

MÁKOS-OLAJOS PEELING

KÓKUSZOS-OLAJOS PEELING

SÓS-CITROMOS PEELING

CUKROS-OLAJOS PEELING

.