Télen-nyáron müködö sportuszoda és családias fürdö alacsony árakkal.

Tel/Fax: (fürdő): +36/68/462-172 Tel: (gyógyászat): +36/68/462-413

Tisztelt Fürdőlátogató Kedves Vendégeink

Köszöntöm Önöket az ország dél-keleti részén található Tótkomlós, kis városunk legnagyobb turisztikai attrakcióját biztosító fürdőjében.

A több, mint 1,2 hektáros területen elhelyezkedő Rózsa Fürdő és Gyógyászat, büszkén mondhatom, a régió egyik legszebb fürdője és gyógyászata. A kezdetben termálvíz majd későbbiekben gyógyvíz minősítésű fürdő komplex turisztikai érték, hiszen gyógyvize és környezete természeti érték, épített környezete esztétikai és funkcionális értékeket egyaránt hordoznak. Fürdőnk különböző hőfokú és vízösszetételű medencéivel kellemes pihenést, szórakozást, gyógyulást nyújt a strandkedvelőknek és a gyógyulni vágyóknak is. Az egész évben folyamatosan üzemelő Fürdő családias, kisvárosi jellegével és a ”rózsák attrakciójával”, az igényes gyógy- és wellness szolgáltatásaival és aromabarlangjával különbözik más fürdőktől.

DSC_03601

A Rózsa Fürdő nevét egyrészt az uszodarész bejárata előtt elterülő varázslatos rózsaágyásokról, a bejárati lugason végigfuttatott gyönyörű futórózsákról, másrészt a strand területén pompázó rózsakertekről kapta. A fürdő története 1939-re tekint vissza, amikor Tótkomlós elöljárósága a 20. század elején elhatározta, hogy a településen közkifolyót létesít, melynek célja a lakosság ivóvízzel történő ellátása. Az elhatározást tett követte, így 1939-ben a kút fúrása meg is valósult. 1942-ben már állt a fürdő épülete és két medence, valamint egy 10×10 méteres gyermekmedence. Gyógyvize 554m mélységből feltörő, 600l/perc hozamos 42,8°C-os természetes nátrium-magnézium-kálcium-hidrogén-karbonátos gyógyvíz. A víz összes oldott ásványi anyag tartalma 1.994,92mg/liter amely jelentősebb mennyiségben tartalmaz még metakovasavat és kimondottan alkalmas mozgásszervi, gyulladásos és reumatikus megbetegedések gyógyítására. Az első medencék 1942-ben épültek az akkori igényeknek megfelelően töltő-ürítő rendszerrel. Az ekkor már működő három medence teljesen kiszolgálta mind a helyiek mind a környékbeliek fürdőzni vágyó rétegét. Az elmúlt közel 80 évben a fürdő többször esett át bővítésen, felújításon, rekonstrukción. Különösen említést érdemel a 60-as évektől működő gyógyászat, azaz a reumatológiai és fizikoterápiás szakrendelés. A fizikoterápiás részlegen 1986-87-ben nagy fejlesztés történt, modern elektroterápiás egység került kialakításra, valamint a 80-as évek közepén kibővült hidro- és balneoterápiás gyógyszolgáltatásokkal. A 70-es években épült meg a Fürdő és a Gyógyászat közös használatában lévő ülőpadkás gyógymedence. A fürdő teljes rekonstrukciója valósult meg a Széchenyi Terv keretében 2002-2003-ban. Hagyományos építészeti megoldásokkal fedett uszodarészt és nyári strandot valósítottak meg. A Széchényi-terv keretében kezdődtek el a fürdő további sorsát jelentősen befolyásoló és meghatározó fejlesztések: a 33,3m-es úszó, a 25 m-es tan és a gyermek pancsoló medence felújítása, vízforgató berendezéssel való ellátása. A mai fürdő új arculatát az új fedett uszoda épület átadásával kapta meg. Az épületben szauna, gőzfürdő, masszázs és szolárium szolgálja a vendégek pihenését, felüdülését. A “Dél-.alföld legszebb rózsája” gyógyvízének kellemes, simogató hatása és a rózsák illatával vegyült napozás élvezete mellet számtalan sportolási lehetőség kínálkozik elénk: strandröplabdapálya, lábtengópálya, homokozó. A pihenni vágyókra is gondolunk, hiszen a Fürdőt átszelő hangulatos és látványos (Száraz-ér) élővíz tudatosan elválasztja a nyugalmas és a zajos részeket egymástól. Minden igényt kielégítő helyi szálláshelyek egészítik ki fürdőnk szolgáltatásának körét, programcsomagjaink minden korosztály számára elérhetőek. A gasztronómia szerelmesei igazi, alföldi étkekkel találkozhatnak nálunk.


strand1Vendégeink száma folyamatosan évről évre növekszik. Egyre többen érkeznek pihenni, kikapcsolódni. Nem csak a környékről, hanem az ország távolabbi részéről és külföldről is. Ez indokolható az olcsó belépőjegy árakkal, a viszonylag olcsó kezelésekkel, és a kellemes családias fürdőzési és sportolási lehetőségekkel. A külföldi vendégkör jellemzően szlovák, német és osztrák, de kiemelkedően a románok is jelentős számban pihennek, fürdenek itt. A nyári szezonban folyamatos rendezvényeinkkel, neves előadókkal, sport- és gyermekprogramjainkkal színesítjük a kínálatot. Hagyománnyá vált főbb rendezvényeink: a Rózsa Fürdő napok, úszóversenyeink (utánpótláskorú gyermekek, szenior) valamint a több éve megrendezett Kétkerekűek találkozója. Amennyiben maradandó élményekkel gazdagodott nálunk, kérem tiszteljen meg bennünket azzal, hogy vendégkönyvünkbe bejegyzi tapasztalatait, ezzel is segítve munkánkat, szolgáltatásaink színvonalának megőrzésében. Tisztelt vendégünk! Ha igazi kisvárosi, olcsó kikapcsolódásra, feltöltődésre, gyógyulásra vágyik, várja Önt, családját, barátait a Tótkomlósi Rózsa Fürdő őszinte vendégszeretetével. Remélem, hogy Önt és kedves családját is örömmel üdvözölhetem rövid időn belül a Rózsa Fürdő vendégeként.

Üdvözlettel: Herczegné M. Rita a Rózsa Fürdőt üzemeltető Komlós Településszolgáltatási Kft. ügyvezetője