Télen-nyáron müködö sportuszoda és családias fürdö alacsony árakkal.

Tel/Fax: (fürdő): +36/68/462-172 Tel: (gyógyászat): +36/68/462-413

Balneoterápiás kezeléseink

Balneoterápiás kezeléseink időpontja (hétfőtől péntekig 8:00-14:00)

 • Medencefürdő (kód:01) Téli időszakban az uszodatér aromabarlangjában, a nyári időszakban ezt bővítve a kültéri gyógymedencében vehetik igénybe betegeink. A gyógyvizes medencénkben 35-37oC hőfokú nátrium-magnézium-kálcium-hidrogén-karbonátos ásványvíz van. A gyógyvizes fürdő időtartama a beteg általános állapotát, a víz hőmérsékletét és a fokozatosság elvét figyelembe véve 15-40 perc lehet.
 • a beteg által fizetendő díj: 300Ft/2óra/alkalom, TB támogatás mértéke 80%
 • Gyógyiszap-pakolás (kód:03) Az iszappakolásra hévízi iszapot (80% szerves, 20% szervetlen anyagot tartalmaz) használunk. Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregteleníti a bőrt és a szervezetet, fokozza a vérkeringést, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. A bőrt regenerálja, feszesebbé teszi. A szerves összetevők, mint a huminsavak, az izomlazító, ízületi regeneráló, gyulladáscsökkentő / megelőző hatással rendelkeznek, melyet a felmelegített iszap lassú hő leadása erősít. Az iszapot közvetlenül a  bőrre, felmelegedve pakoljuk, ami igen hatékony krónikus reumatikus panaszok esetén. Csak orvosi vizsgálatot követően, orvos utasítására alkalmazható. A kezelés három szeparált kezelőhelyiségben történik szakképzett személyzettel.
 • a beteg által fizetendő díj: AKCIÓ! 50Ft/alkalom, TB támogatás mértéke 85%
 • Súlyfürdő (kód:04) A gyógyászati betegeket egy termálvizes medencében speciális eszköz segítségével felfüggesztjük az orvos által előírt helyen (nyak vagy hónalj), majd a megfelelő testrészen elhelyezett tartóra akasztott súlyokkal mobilizáljuk az ízületeket, gerincet. Porckorong megbetegedésekben, valamint csípő és térd kontraktúráinak (elmerevedéseinek) a kihúzásakor  alkalmazzuk. Súlyfürdőmedencénkben egyidejűleg három beteget tudunk kezelni. A kezelő tájékoztatja a betegeket, hogy a súlyfürdő után 10-15 percre pihenjenek le a kijelölt helyeken a szakmai előírásoknak megfelelően. A kezelési idő alatt csak a kezelendő betegek tartózkodhatnak a medencében!
 • a beteg által fizetendő díj: 150Ft/alkalom, TB támogatás mértéke 85%
 • Orvosi gyógymasszázs (kód:06) Részlegünkön 3 gyógymasszőr áll betegeink rendelkezésére előjegyzés alapján. Kezelési idő: 15-20 perc. Az orvos utasítására végzett gyógyító jellegű, a rehabilitációt és a megelőzést is jól szolgáló kezelés. A masszázskezelés az elrendelésnek megfelelően általában célzottan a beteg testtájra vonatkozik. Javítja a vérkeringést, fokozza az anyagcserét, fellazítja az izmokat, ezáltal csökkenti a fájdalmat, ugyanakkor izomerő fokozó hatással is bír. Alkalmazásával elősegíthetjük az ízületi mozgások felszabadulását, az ízületi zsugorodások mértékének csökkenését, a normális mozgásképesség helyreállítását. Masszőreink a klasszikus svéd masszázs fogásait alkalmazzák, melynek során simító, dörzsölő, gyúró, ütögető-paskoló fogásokat, vibrációt, kirázást, intermittáló nyomást végeznek.
 • a beteg által fizetendő díj: 250Ft/alkalom, TB támogatás mértéke 70%
 • Tangentor (vízalatti sugármasszázs, kód:07) Két kezelőegységben szakképzett személyzet látja el a tangentorkezeléseket. A termálvizes kádban vízsugárral masszírozza a testet a balneoterápiás asszisztens lassú, hosszanti, keresztirányú és körkörös mozgással. Javítja a perifériás- és nyirokkeringést. Egyes mozgásszervi megbetegedésekben, baleseti vagy műtéti utókezelésben az izomzat erejének növelésére is előnyösen használható. Kezelési idő egésztest-masszázsnál ált. 20 perc.
 • a beteg által fizetendő díj: AKCIÓ! 50Ft/alkalom, TB támogatás mértéke 85%
 • Víz alatti csoportos gyógytorna (kód:08) Az orvosi diagnózis alapján a beutalt pácienseinket a gyógytornász által javasolt csoportokba soroljuk. A víz fizikai és kémiai tulajdonságait kihasználva és a csoportterápia előnyeit is figyelembe véve, rendkívül élvezetes mozgásterápiás eljárást jelent a páciensek számára. A torna kisebb izomerőt igényel, így olyanok is el tudják végezni a gyakorlatot, akik erre különben képtelenek.
 • a beteg által fizetendő díj: 110Ft/alkalom, TB támogatás mértéke 85%
 • Gyógyúszás (kód:10) A gyógyúszás a fürdőgyógyászati kezelések közé tartozik, a társadalombiztosító a 18 év alattiak gyógyúszását 100%-ban támogatja. Az úszás nagyon sok esetben önmagában is terápiás jellegű, hiszen nagyon pozitívan hat a mozgatórendszerre, a keringési, és légzőrendszerre, idegrendszerre. Az OEP támogatott 18 év alatti csoportos gyógyúszásra jogosultak az 5/2004. (XI. 19.) EüM rendelet alapján a következők: Szív- és keringési eredetű megbetegedések, Chronicus obstruktiv légzészavarok, Gerinc- és mellkasdeformitások, Ízületi megbetegedések, Obesitas és szövődményei, Központi és perifériás idegrendszeri károsodások, Veleszületett és szerzett végtaghiányos állapotok. A gyógyúszás oktatása kezdő és haladó csoportban zajlik. Nem szükséges az úszástudás, a kezdő csoportban először azt sajátítja el a gyermek. A haladó csoportba az kerül, aki már tud úszni, ebben a csoportban következnek a speciális gyakorlatok. Gyógytornász irányításával heti 2 alkalommal zajlanak gyógyúszás foglalkozások az uszodatér 25m tanmedencéjében. A maximálisan felírható 52 alkalmat a gyermek heti két alkalommal veheti igénybe. Az 52 alkalom félévente megismételhető, így összességében a gyermek, heti két alkalommal, folyamatosan úszhat nálunk térítésmentesen.
 • gyógyúszás időpontok: hétfő, szerda 15:00-15:45
 • a beteg által fizetendő díj: ingyenes, TB támogatás mértéke 100%